Čitanjem do zvijezda

Objavio mc | velj. 9, 2015 | vijesti |

citanjem_do_zvijezdaU Pazinu je 5. veljače provedeno natjecanje Čitanjem do zvijezda u Pazinskom kolegiju – Klasičnoj gimnaziji i Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile. Učenici koji su sudjelovali u kvizu na školskoj razini i prešli bodovni prag sudjelovali su na županijskoj razni.

Za sudjelovanje bilo je potrebno pročitati romane Lovac u žitu J.D. Salingera, Bijela kao mlijeko, crvena kao krv Alessandra d’Avenije te Punoglavce Ante Tomića. Uz poznavanje sadržaja navedenih romana, tražilo i se dodatno poznavanje detalja iz biografija njihovih autora. Točno u podne započelo se s on-line ispunjavanjem upitnika.

U Pazinskom kolegiju u kvizu je sudjelovalo pet učenica, a na višu, državnu razinu natjecanja prošle su četiri učenice: Paola Zustović, Ema Lalović, Anesa Seferović i Martina Kresina. Sve četiri učenice imale su traženih 80 ili više posto. Kviz je pratilo povjernstvo u sastavu Orijana Paus, Roberta Baričević Ivić i Kristina Varda iz Pazinskog kolegija te Marina Marušić iz Gradske knjižnice Pazin.

U Gimnaziji i strukovnoj školi u kvizu je sudjelovalo deset učenika od čega se devet plasiralo na državno natjecanje: Idni Beganović, Nail Noami Mabel Greblo, Anela Vale, Stella Glavina, Andrea Matošević, Josipa Kazalac, Nina Bauk, Mariana Ferenac i Millie Sarah Bobanović. Kviz je pratilo povjerenstvo u sastavu Melita Lukšić i Jasna Sloković iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin te Iva Ciceran iz Gradske knjižnice Pazin.

Državna razina kviza slijedi u ožujku.

piši

©Gradska knjižnica Pazin
Izradio: Intuo