„Europa. Jugoistok – zabilježena sjećanja“

Objavio mc | velj. 14, 2014 | vijesti |

recorded-memoriesU riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti tjekom veljače posjetitelji mogu pogledati izložbu Europa. Jugoistok – zabilježena sjećanja koja je nastala kao projekt Goethe-Instituta u suradnji s Muzejom za fotografiju u Braunschweigu.

Izložba predstavlja fotografije, video radove i instalacije 22 umjetnika i umjetnica iz 11 zemalja Jugoistočne Europe koji se bave pitanjima kolektivnog pamćenja, različitih kultura i mjesta sjećanja, naročito ulogom slika u ovim procesima. Izbor umjetničkih radova na ovoj izložbi polazi od pretpostavke da fotografski, filmski i video-mediji imaju poseban odnos prema prošlosti i igraju bitnu ulogu u predstavljanju individualnih rituala sjećanja i kultura kolektivnog pamćenja.

Hrvatsku predstavljaju Hassan Abdelghani, Jelena Blagović i Sandra Vitaljić, a ostali autori dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Srbije, Turske i Cipra. Izložba je otvorena u Muzeju fotografije Braunschweig, gostovala je u Sarajevu, a nakon Rijeke proputovat će kroz zemlje Jugoistočne Europe.

Goethe Institut iz Zagreba i Gradska knjižnica Pazin organiziraju odlazak u Rijeku i razgled izložbe 27. veljače. Planirani polazak iz Pazina je u 17:00 sati, a razgled izložbe uz vodstvo u 19:00 sati. Pozivaju se svi zainteresirani da se jave u Gradsku knjižnicu Pazin i predbilježe za odlazak u Rijeku. Prijave traju dok se ne popune mjesta u autobusu. Odlazak u Rijeku i razgled izložbe je besplatan.

Više o izložbi na linkovima http://www.goethe.de/ins/hr/zag/ver/hr12072620v.htm i http://www.mmsu.hr/Default.aspx?art=667&sec=2.

1 komentar

Iva
velj. 25, 2014 at 10:05

Polazak za Rijeku je 27.02. u 17:00 sati iza Spomen doma.
Molim prijavljene da budu točni.
Iva


 

piši

©Gradska knjižnica Pazin
Izradio: Intuo