#nisnasnefrma (#nistanasnecezaustaviti)

Objavio mc | kol. 3, 2021 | vijesti |

Projekt #nisnasnefrma namijenjen je populaciji koja živi izvan Pazina te joj knjižnica i njene službe i usluge nisu dostupne ili su pak dostupne u manjoj mjeri. Program se provodi u Pazinu i općinama Pazinštine: Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sveti Petar u Šumi, Tinjan. Osim općina Pazinštine, partner na projektu nam je Udruga umirovljenika Pazinštine zajedno sa svojim podružnicama.

Do kraja kolovoza u općinama će biti postavljene Kućice za knjige te nabavljena građa za njihovo popunjavanje. Osim u općinama, Kućice za knjige bit će postavljene u mjesnim odborima: Stari Pazin, Trviž i Lindar , a u budućnosti i u svim mjesnim odborima. Paralelno s postavljanjem i javnim predstavljanjem bit će održane informativne radionice o uslugama i građi dostupnoj u knjižnici.
Projekt se provodi u Godini čitanja uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Programima knjižnice želimo (pro)buditi Pazinštinu, čitanje, a knjigu učiniti dostupnom svima te osvijestiti korisnike, aktivne i potencijalne, o dobrobiti čitanja, stvoriti novu i proširiti postojeću čitateljsku publiku. U duhu naziva projekta  nisnasnefrma / ništa nas neće zaustaviti želimo ponuditi nove sadržaje, povećati vidljivost knjige i istaknuti važnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Zato zastanite, uzmite knjigu u ruke i čitajte.

#godinacitanja
#gkpgodinacitanja

 

©Gradska knjižnica Pazin

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.