Noć knjige!

Objavio mc | tra. 17, 2012 | vijesti |

23.04.2012.  od 19:30h do 24:00h
Gradska knjižnica Pazin 

23. travnja, na Međunarodni dan knjige i autorskih prava održat će se u mnogim zemljama svijeta, a po prvi puta u našoj zemlji  manifestacija Noć knjige koja će okupiti čitatelje, autore, nakladnike, knjižare i  knjižnice  na raznovrsnim i zanimljivim kulturnim programima od 18:00 sati do 1:00 sat iza ponoći.

Gradska knjižnica Pazin uključila se u manifestaciju te će za korisnike dana 23. travnja 2012. raditi do 24:00 sata. Čitači, sanjači i svi ljubitelji knjiga moći će do ponoći koristiti knjižnične usluge. Osim navedenog organizirano je čitanje na glas knjige Dječak u prugastoj pidžami autora Johna Boynea, a nakon čitanja prikazati ćemo istoimeni film.

No to nije sve – „zaboravnim“ korisnicima omogućit ćemo vraćanje knjiga bez naplate zakasnine od 21:00 do 24:00 sata!

A kako u bajkama čarolija prestaje u ponoć, tako ćemo Vam i mi poželjeti laku noć i miran san uz knjige posuđene u kasni noćni sat.

Više o knjizi i filmu:

Velika žičana ograda razdvaja dvojicu dječaka: s jedne je strane dječak u prugastoj pidžami koji ne smije izaći izvan žice, s druge je strane lijepo obučen dječak koji ne smije ući u prostor opasan žicom.

Sin zapovjednika koncentracijskog logora ostvari prijateljstvo sa jednim od zatvorenika. Radnja ovog romana smještena je u vrijeme Drugog svjetskog rata i ispričana iz vizure osmogodišnjeg dječaka Brune. Bruno je sin zapovjednika u koncentracijskom logoru, a njegovo zabranjeno prijateljstvo s židovskim dječakom, Leonom s druge strane logorske žice imat će neočekivane posljedice… Dječaci su rođeni istog dana prije skoro devet godina i uskoro će obojici biti rođendan. Čini se da žica koja ih razdvaja nije prepreka njihovom prijateljstvu, ali ona ipak stvara neprilike zbog kojih priča o dvojici dječaka postaje jedinstveno potresna.
Potresni bestseler prodan u 6 milijuna primjeraka, preveden na 40 jezika!

(preuzeto s http://www.vbz.hr/Dje%C4%8Dak-u-prugastoj-pid%C5%BEami_b13566.aspx)

1 komentar

Iva
tra. 23, 2012 at 17:42

… upravo počinje…


 

piši

©Gradska knjižnica Pazin
Izradio: Intuo