Nova stara knjižnica

Objavio mc | stu. 3, 2012 | vijesti |

Nova stara Gradska knjižnica Pazin otvorila je vrata za svoje korisnike u listopadu, tj. u Mjesecu hrvatske knjige. Nakon više od 30 godina preuređen je prostor knjižnice koji će sada biti još ugodnije mjesto za boravak korisnika i druženje s knjigom.

Preuređenje knjižnice financirali su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Pazin, Općine Pazinštine, poslovni subjekti s područja Pazina i Pazinštine te građani i korisnici donacijama. Financijski su pomogle tvrtke „Koplast“ Katun Trviški, „Contineo“ Pazin i „Ljekarne Radoš“.

Osim financijerima i donatorima velike zhvale pripadaju brojnim volonterima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi pomogli djelatnicama knjižnice u iznošenju i vraćanju knjižnične građe i opreme. Pomagali su učenici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije, djelatnici AZRI-ja, poduzeća Usluga, JVP Pazin, Kickboxing klub „Predator“, članice ŠRK Vita i brojni drugi.

Preuređenjem knjižnice obnovljena je podna podloga i uklonjen tepison, ofarbani su zidovi a drukčijim razmješatejem dobiven je dječji kutak, multuimedijalni odjel te više mjesta za čitaonicu. Nova rasvjeta, dizajn i postavljanje, donacija je tvrtke Eltor iz Pazina.

Do kraja godine planirano je povećati broj računala za korisnike s pristupom internetu. Izvođač radova bila je tvrtka GIP Karojba koja je osim ispoštivanih rokova i dogovora knjižnici donirala dodatne radove kako bi prostor bio što kvalitetnije uređen.

Gradska knjižnica Pazin zahvaljuje svima koji su nam pomogli tijekom uređenja knjižnice i nadamo se da će obnovljeni i osvježeni prostori biti još ugodniji za druženje uz knjigu.

Iva Ciceran

piši

©Gradska knjižnica Pazin
Izradio: Intuo