Radionica na putu: “Čitanje od malih nogu”

Objavio mc | svi. 21, 2014 | vijesti |

citanje_od_malih_noguPoziv na sudjelovanje u radionici “Čitanje od malih nogu”

Knjižnica Goethe-Instituta Kroatien u Zagrebu u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom „Fran Galović“ Koprivnica i Gradskom knjižnicom Pazin te Društvom bibliotekara Istre organizira radionicu „Čitanje od malih nogu“ za knjižničarke i knjižničare s područja Istre i Sjeverozapadne Hrvatske.

Voditeljica radionice je Ute Hachmann, ravnateljica Gradske knjižnice u Brilonu u Njemačkoj. Ona će govoriti o poticanju čitanja u dječjoj dobi i o istovremenom utjecaju suvremenih medija na razvoj djeteta te u vezi s time o važnosti poticanja čitanja. Također će predstaviti uspješne koncepcije poticanja čitanja za djecu do 13. godina iz svoje knjižnice i isprobati ih sa sudionicama i sudionicima radionice te ih potaknuti na njihovu primjenu u praksi i izradu vlastitih koncepcija.

Radionica traje dva dana uz obavezno sudjelovanje na oba dana. Radni jezik je njemački s konsekutivnim prijevodom na hrvatski.
Detaljan program radionice nalazi se u prilogu. Sudjelovanje je besplatno. Organizatori pokrivaju troškove stanki za kavu i ručak za oba dana. Broj sudionica i sudionika je ograničen.

Prva radionica održat će se u Gradskoj knjižnici Pazin, Šetalište Pazinske gimnazije 1a, Pazin, i to u četvrtak, 26.6. i petak, 27.6.2014.

Druga radionica održat će se u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica, Zrinski trg 6, i to u ponedjeljak, 30.6. i utorak, 01.7.2014.

Prijave do najkasnije 10. lipnja 2014. i informacije na:
Iva Ciceran, Gradska knjižnica Pazin
Tel: 095/968-0402 ; 052/624-488
E-mail: ravnateljica@gk-pazin.hr

Program
Prijavnica

piši

©Gradska knjižnica Pazin
Izradio: Intuo