Tomislav Perko: 1000 dana proljeća – predstavljanje knjige i putopisno predavanje

Objavio mc | svi. 21, 2014 | vijesti |

1000_dana_proljećaGradska knjižnica Pazin, utorak 27. svibnja u 20:00 sati

Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, ovih se dana vratio sa putovanja oko svijeta, kojeg je nazvao – 1000 dana ljeta. Stopiranjem i couchsufranjem kod nepoznatih ljudi, obišao je pet kontinenata, i to s budžetom od svega par eura na dan.

Kako se snalazio na cesti, kakve je sve ljude sreo i avanture doživio,odlučio je opisati u knjizi koju je počeo pisati u jednom malom ribarskom selu u Ekvadoru. Dok je na udobnoj ležaljci slagao prve retke svog prvijenca, shvatio je da se toliko toga zapravo ima i napisati o životu koji je prethodio putu oko svijeta: kako je siguran posao zamijenio nesigurnošću ceste, kako su izgledali njegovi prvi putni koraci, kako mu je obitelj na sve to reagirala, kako je došao do ideje da krene na put oko svijeta, i naposlijetku – kako je sve to i realizirao. Knjigu je nazvao – 1000 dana proljeća.

Ako očekujete putopis,varate se, jer on to nije. To je jedna topla i intimna priča o dečku koji je odlučio promijeniti svoj svijet. Kako? Pridružite nam se na predavanju i saznajte.

piši

©Gradska knjižnica Pazin
Izradio: Intuo