Taste the waste

Objavio mc | svi. 14, 2013 | vijesti |

Taste_the_wasteU sklopu projekata Zelena knjižnica i Jestivi grad u Buzetu, Pazinu i Puli prikazana je besplatna projekcija filma TASTE THE WASTE (Okusi smeće). U Pazinu su film pogledali učenici 2.b razreda Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije s profesoricom Katarinom Teklić. Bio je ovo malo drukčiji sat njemačkog jezika.

Organizatori su: Goethe-Institut Kroatien, Društvo bibliotekara Istre, Gradska knjižnica Pazin, Narodna knjižnica Buzet i Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
TASTE THE WASTE je njemački dokumentarni film iz 2011. godine koji se bavi globalnim problemom bacanja i uništavanja hrane. Valentin Thurn (scenarist i redatelj filma) gostovao je na zagrebačkoj promociji filma koju je u sklopu projekta JESTIVI GRAD organizirao Goethe-Institut Kroatien u veljači 2012. godine.

Film iznosi šokantnu istinu – pola proizvedene hrane završi u smeću prije nego i stigne do krajnjih potrošača. Zašto bacamo toliko hrane i što uopće možemo učiniti da to spriječimo? Ovo pitanje postavljeno je osoblju supermarketa, pekarima, inspektorima, korisnicima socijalne skrbi, ministrima, farmerima i europskim birokratima.

piši

©Gradska knjižnica Pazin

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.