Mobilna aplikacija GK Pazin

Objavio mc | lip. 4, 2020 | vijesti |

Najavljivana mobilna aplikacija Gradske knjižnice Pazin predstavljena je u knjižnici 2. lipnja povodom Dana Grada Pazina. Radi se o aplikaciji koja pojednostavljuje komunikaciju korisnika s knjižnicom putem pametnog telefona. Prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj osmišljena je od strane djelatnika knjižnice „Fran Galović“ u Koprivnici te ju je koprivnička knjižnica prva predstavila javnosti u prosincu 2019. godine.
Veseli nas suradnja s kolegama i što su aplikaciju prilagodili za potrebe pazinske knjižnice. Razvoj digitalnih tehnologija potrebno je iskoristiti i u digitalnom poslovanju što pokazuje aplikacija mKnjižnica. Korisnicima smo još više dostupni, na dohvat ruke.

Sama aplikacija veoma je jednostavna i lako se može preuzeti na pametni telefon. Nudi link na katalog Gradske knjižnice Pazin, kalendar događanja, informacije o radnom vremenu, česta pitanja i kontakte. U aplikaciji su predviđeni i obrasci putem kojih korisnik može produžiti rok posudbe, rezervirati građu, provjeriti raspoloživost knjige ili poslati zahtjev za stručnu literaturu potrebnu za izradu referata, seminarskih i maturalnih radova, diplomskih i završnih radova ili ostalog. Možda  najzanimljivija usluga ove aplikacije je moja digitalna iskaznica. Korisnik u polje upisuje svoj članski broj i generira ga u kod. Na ovaj je način članska iskaznica uvijek dostupna. Ukoliko člansku iskaznicu koristi više članova obitelji, si mogu generirati kod na svojim telefonima. Važno je napomenuti da se upisuje samo članski broj, npr. 12345 iako možda na iskaznici piše 248/12345.
Aplikacijom se mogu služiti svi, ne samo članovi knjižnice.

Aplikaciju možete skinuti i ovdje:

Google Play https://rb.gy/egdtwg
Apple Store https://rb.gy/qkeuoy

Više o mKnjižnica na linku https://rb.gy/airjvp.

©Gradska knjižnica Pazin

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.