Bebe vole papati

Objavio mc | tra. 1, 2019 | vijesti |

Pozivamo Vas u petak 5. travnja u 9:30 sati u Gradsku knjižnicu Pazin na radionicu Bebe vole papati.

Radionica se održava u svrhu promocije knjige pod nazivom “Bebe vole papati” autora Iztoka Jančara i Rebeke Mahorič. Knjiga sadrži preko 600 recepata za svaki dan i svaki obrok od početka uvođenja dohrane pa do navršene prve godine života. Radionice se održavaju po cijeloj Hrvatskoj i Sloveniji, gdje je knjiga već nekoliko godina najprodavanija knjiga iz područja prehrane djece. Nastavlja se uspješna suradnja  s brojnim knjižnicama, a ovog puta s pazinskom, domovima zdravlja, patronažnim službama… Sve preporuke, smjernice i savjeti, isto kao i recepti koji se nalaze u knjizi, vode se najnovijim smjernicama Europskog udruženja za dječju gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu (ESPGHAN), Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Međunarodnog dječjeg fonda Ujedinjenih naroda (UNICEF) i Europskog društva za socijalnu pedijatriju i zdravlje djece (ESSOP). Recenzenti hrvatskog izdanja su prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, prim., dr. med., spec. pedijatrije i Milica Tikvić, mag. med. techn., patronažna sestra.

Radionica je besplatna i traje 45 minuta. Namijenjena je svima koji se bave djecom od najranije dobi, u prvom redu roditeljima, a osmišljena tako da se pripremaju tri obroka (ručak, mliječno-žitna kašica i voćno-žitna užina) koje onda bebe s roditeljima mogu i degustirati. Osim degustacije, roditelji će saznati sve što je potrebno za početak dohrane (kada započeti s dohranom, koje namirnice i kojim redoslijedom uvoditi, kada uvoditi alergene namirnice i mlijeka životinjskog podrijetla, koje su najnovije preporuke pedijatara po pitanju prehrane i sl.).

Više o radionicama možete saznati na FB stranici “Bebe vole papati” gdje možete pogledati i snimke dosadašnjih radionica, a informacije o knjizi, isto kao i uzorak knjige, možete pregledati na web stranici: http://www.actushominis.com/knjige/bebe-vole-papati/bvp-flip-uzorak/#p=1 .

piši

©Gradska knjižnica Pazin
Izradio: Intuo