Dani medijske pismenosti 2023.

Objavio mc | tra. 23, 2023 | vijesti |

Šesti Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, ove godine će se održat od 24. do 30. travnja 2023. I naša se Knjižnica, već drugu godinu, uključuje u programe ove organizacije te na taj način radi na podizanju svijesti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima.

Ove godine uz slogan “U ravnoteži – online i offline”  fokus je na utjecaju medija i društvenih mreža na mentalno zdravlje djece i mladih.

Ove godine uključujemo se u program, kako drukčije, nego pričom. Vođeni mišlju koliko je važno izoštriti osjetilo sluha kako bismo čim kvalitetnije i zdravije izgradili svoje odnose (međusobno razumijevanje, uvažavanje i prihvaćanje, empatiju) ne odustajemo od toga da osvijestimo koliku lepezu vrijednosti čitanje i/ili slušanje samo po sebi stvara, razvija i njeguje.

Zajedno s pazinskim srednjoškolcima pripremiti ćemo audio snimke izabranih priča koje se na neki način dotiču problematike s kojom se susrećemo u odnosima kada su društvene mreže u pitanju. Način komunikacije, izvrnuto međusobno uspoređivanje, stvaranje vrijednosti, osamljenost i sl. samo su neke od tema koje su najrasprostranjenije, a možda i najbolnije. Kroz izabrane priče pokušati ćemo ponuditi način na koji možemo procesuirati te i slične situacije. Sve materijale koje pripremimo objaviti ćemo na YouTubeu kanalu Knjižnice pod zajedničkim nazivom „Sluša mi se… 28. travnja 2023.

Cjelokupni program ovog projekta možete potražiti na web stranici https://www.medijskapismenost.hr/ te pogledati i podržati sve one koji su se na bilo koji način u njega uključili.

Slušajte! Zašto? Jer je važno!

 

knjižničarka Marina

©Gradska knjižnica Pazin

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.