“Goranovo proljeće” u Pazinu

Objavio mc | ožu. 16, 2015 | vijesti |

goranovo_proljeceOve se godine, naša najstarija i najuglednija pjesnička manifestacija – Goranovo proljeće – po 52. put odigrava u međunarodnom izdanju, a Pazin će na jedan dan biti domaćin pjesničke večeri i to u petak 20. ožujka 2015. u 19.00 sati, u dvorani Rotonda u Pazinskom kaštelu.

Tradicionalni nacionalni festival pjesničke riječi u spomen na velikog hrvatskog pjesnika Ivana Gorana Kovačića organizira Studentsko kulturno-umjetničko društvo „Ivan Goran Kovačić“. Tijekom festivala u Goranovom rodnom Lukovdolu upriličuje se svečana dodjela godišnjih nagrada Goranovog proljeća: „Goranov vijenac“, „Goran za mlade pjesnike“ te nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola.

Gradska knjižnica Pazin, Muzej Grada Pazina, Pučko otvoreno učilište u Pazinu i Grad Pazin ovim vas putem pozivaju da nam se pridružite na pjesničkoj večeri 20. ožujka, u 19.00 sati u dvorani Rotonda u Pazinskom kaštelu.  Poeziju će čitati i govoriti Mario Suško, Claudio Pozzani, Iró Nikopúlu, Asja Bakić, Bojan Vasić, Răzvan Ţupa, Sonja Manojlović, Vasílis Rúvalis, Goran Čolakhodžić, Dražen Katunarić, Linn Hansén, Luljeta Lleshanaku, Kim Moore, Gytis Norvilas i Sigubjörg Þrastardóttir. Na pjesničkoj večeri u Pazinu, uz pjesnike učesnike manifestacije iz raznih zemalja, nastupit će domaća autorica Nada Galant. Pjesničku večer svojim će nastupom uveličati vokalna skupina „Rožice“ Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina.

Pridružite nam se i s ovim vrsnim pjesnicima podijelite iskustvo druženja uz čitanje i govorenje poezije.

Dobitnici ovogodišnjeg Goranovog proljeća su Mario Suško – dobitnik Goranova vijenca i Goran Čolakhodžić – dobitnik nagrade Goran za mlade pjesnike.

Radujemo se vašem dolasku.

piši

©Gradska knjižnica Pazin

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.