Gradska knjižnica Pazin na 8.OGFB

Objavio mc | lip. 12, 2013 | vijesti |

ogfbOgulinski festival bajke održan je osmi puta zaredom od 7. do 9. lipnja u Ogulinu – zavičaju bajke. Tri „bajkovita“ dana prepuna kreativnog stvaranja, ispričanih priča, kulturno-edukativnih sadržaja činila su festival koji se savršeno nadopunjuje s prirodnim ljepotama Ogulina.

Umjetnički direktor festivala bio je Mario Kovač, a sam festival bio je podijeljen po tematskim danima i to:

7. lipnja (petak): DAN DOMAĆIH (u čast rođendana Šegrta Hlapića)
8. lipnja (subota) DAN CIRKUSA I PLESA
9. lipnja (nedjelja) DAN ŽIVOTINJSKOG CARSTVA

Kako je navedeno u izjavi za medije Dan Domaćih obilježit će šareno otvorenje i početak pustolovine kroz tri tematska dana s cjelodnevnim programom vrhunskih kazališnih predstava i produkcija, performansa, promocija knjiga i stručnih radova, radio igara i živog pripovijedanja. Pripremite se za putovanje kroz bajku u ritmu i tjelovježbi pa u Make up šatoru te okusite bajku rođendanske torte OGFB-a. Opustite se na čudesnoj vožnji festivalskim vlakićem. Posjetite kreativne radionice i stvarajte sa svojim najmilijima. Noćna pustolovina prvoga dana OGFB-a će započeti poetskim recitalom na žici – 40 metara iznad kanjona Dobre. U subotu očekujte ubrzanje ritma jer se pustolovno putovanje nastavlja Danom cirkusa i plesa. Ove godine možete doći na OGFB Karlekom iz Zagreba i Rijeke, a sve ljubitelje rekreacije i prirode očekuje tradicionalna Ciklobajka.  Posljednji dan, Dan životinjskog carstva, razveselit će sve ljubitelje životinja jer vas očekuje izložba malih životinja. Koliko ste bili u ritmu bajke možete provjeriti bajkovitim kvizom, ali i osvojiti vrijedne nagrade. Prije nego što se oglasi posljednja priča 8. Ogulinskog festivala bajke, sjetite se da ste proslavili 100 godina šegrta Hlapića – malenog kao lakat, veselog kao ptica, hrabrog kao kraljević, mudrog kao knjiga, a dobrog kao sunce! I veselite se djetetu u sebi!!! (izvor http://ogfb.caffe.hr/)

Veseli nas što je na 8. OGFB sudjelovala i Gradska knjižnica Pazin s predstavom Šegrt Hlapić iz drugog kuta (kazalište sjena). Pored knjižničarki u predstavi glume učenici, članovi knjižnice Magdalena Anđelini, Aleks Grubiša i Marta Jedrejčić.

piši

©Gradska knjižnica Pazin

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.