Jagodica Dora i Račić Plivač – predstavljanje slikovnice

Objavio mc | svi. 24, 2019 | vijesti |

Pozivamo vas na predstavljanje slikovnice poezije Jagodica Dora i Račić Plivač u četvrtak, 6. lipnja u 10:00 sati u Gradsku knjižnicu Pazin.

Slikovnica Jagodica Dora i Račić Plivač donosi priču o jednom neobičnom i lijepom prijateljstvu. Dok se Dora igra kamenčićima uz more, Račić puše svojom sviralom u valove. Slučajan susret početak je prijateljstva i nove zajedničke avanture. Priča je to o i pomaganju, jer svi znamo da su račići plivači. Tako je ovaj iz naše priče naučio Doru plivati i roniti jer prijatelji su tu da si pomažu.

Pridružite nam se na predstavljanju slikovnice Jagodica Dora i Račić Plivač za koju je tekst napisala Nina Ladavac, a ilustracije Marko Cerovac. Autori žive i stvaraju u Pazinu. Pišu, slikaju, fotografiraju, a ovo im je prva objavljena publikacija.

Slikovnica je objavljena u svibnju 2019. godine u nakladi od 1.500 primjeraka.

Knjižnica je s nakladničkom djelatnošću započela 2011. godine, a cilj je godišnje objaviti jedan do dva naslova koji su vezani uz Pazin. Objavljivanjem publikacija koje su tematski vezane uz Pazin i Pazinštinu ili je autor/autorica iz Pazina ili Pazinštine daje se doprinos zavičajnosti i bogati zavičajna zbirka. Osim toga objavljivanjem zavičajnih autora daje se daljnji poticaj njihovu književnom stvaralaštvu i radu te promiče hrvatska književnost.

piši

©Gradska knjižnica Pazin

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.