Kristian Novak i Danijel Pek u Gradskoj knjižnici Pazin

Objavio mc | tra. 4, 2024 | vijesti |

Pozivamo Vas na druženje i razgovor s autorom Kristianom Novakom i producentom Danijelom Pekom u srijedu 17. travnja u 11 sati u Gradsku knjižnicu Pazin. Osim razgovora bit će prikazan i film „Kazneni udarac“.

Kristian Novak autor je iznimno čitanih romana „Črna mati zemla“, „Ciganin, ali najljepši“ i „Slučaj vlastite pogibelji“ objavljenih u više izdanja. Romani „Črna mati zemla“ i „Ciganin, ali najljepši“ prevedeni su na više jezika. Sva su tri romana postavljena na kazališne daske, a nadamo se i filmskoj adaptaciji. U romanima autor istražuje kompleksnost ljudskih odnosa, identitet, piše o osjetljivim društvenim pitanjima, ali i izaziva snažne emocije.

Snažne emocije izaziva i kratkometražni igrani film „Kazneni udarac“ (2021.) nastao prema motivima iz poglavlja romana „Črna mati zemla“. Film je nastao u hrvatskoj, slovenskoj i austrijskoj koprodukciji. Režiju potpisuje Rok Biček, scenarij Rok Biček i Kristian Novak, a producenti su Katarina Prpić, Danijel Pek i Rok Biček.

Program je besplatan i, iako prvenstveno namijenjen srednjoškolcima, otvoren je za svu zainteresiranu javnost. Održava se u sklopu projekta FKK-FilmKnjigaKazalište čiji je nositelj Gradska knjižnica Pazin, ali u njemu ravnopravno sudjeluju i partneri su Pazinski kolegij – Klasična gimnazija, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Centar za mlade Alarm Pazin i Pučko otvoreno učilište u Pazinu. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija i Istarske županije.

©Gradska knjižnica Pazin

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.