Od klasika do bajke: Mali princ

Objavio mc | ožu. 11, 2024 | vijesti |

Pozivamo Vas na predavanje „Od klasika do bajke: Mali princ“ u petak 15. ožujka u 10:30 u veliku dvoranu Spomen doma.

Mali princ je najpoznatija novela francuskog pilota Antoinea de Sainta- Exupéryja. Napisana je 1943., a sam je autor izradio ilustracije u knjizi. Mladi se s ovim klasikom većinom susreću kroz školsku lektiru no često mu se vraćaju i više puta. Svako čitanje donosi čitatelju nešto novo, oku skriveno na prvo čitanje. Ova fantastična priča govori o ljubavi, odgovornosti, radosti, životu… o stvarima koje na Zemlji nisu moguće. Ili pak možda jesu? Samo malo drugačije.

Knjiga je prevedena je na brojne jezike, doživjela više izdanja, ekranizacija… S istekom autorskih prava pojavljuje se i sve više knjiga, odnosno slikovnica Mali princ.

O važnosti ovog književnog klasika govorit će književna je prevoditeljica, kritičarka i sveučilišna lektorica dr.sc. Anda Bukvić Pažin i književna je prevoditeljica, kritičarka i sveučilišna lektorica dr.sc. Dubravka Zima.

Predavanje je besplatno i, iako prvenstveno namijenjeno srednjoškolcima, otvoreno je za svu zainteresiranu javnost. Održava se u sklopu projekta FKK-FilmKnjigaKazalište čiji je nositelj Gradska knjižnica Pazin, ali u njemu ravnopravno sudjeluju i partneri su Pazinski kolegij – Klasična gimnazija, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Centar za mlade Alarm Pazin i Pučko otvoreno učilište u Pazinu. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija i Istarske županije.

©Gradska knjižnica Pazin

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.