Predstavljanje zbirke poezije “Ti još pričaš o nogometu” u Daruvaru

Objavio mc | ruj. 22, 2013 | vijesti |

nogometU utorak 17. rujna u prepunoj dvorani Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar predstavljena je zbirka poezije Ti još pričaš o nogometu autorice Jane Prević Finderle.  Predstavljanje knjige ove pazinsko-daruvarske autorice organizirali su daruvarska knjižnica i Ogranak Matice hrvatske Daruvar.

Pjesme su sastavni dio Janina života još od školskih dana. Kao učenici srednje škole pjesme su joj objavljene 1997. u zbirci poezije Šum mladosti zajedno s autoricom Marijom Bogeljić. Njeno stvaralaštvo započeto u Daruvaru nastavljeno je i dalje, tijekom studija u Zagrebu i kasnije u Pazinu. Zbirka poezije podijeljena je u četiri ciklusa posvećenih baki Julki i gradovima koji su je obilježili Daruvaru, Zagrebu i Pazinu. Inspiracju crpi, kako sama kaže, kroz životne sličice i obiteljska sjećanja.

Na promociji su uz autoricu govorili predsjednik Matice hrvatske Daruvar Antun Marjanović, ravnateljice daruvarske i pazinske knjižnice Romana Horvat i Iva Ciceran te profesorica Marija Knezović uz glazbenu pratnju Fabijana Previća i Josipa Martinovića.

piši

©Gradska knjižnica Pazin

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.