Projekcija filma „Mali princ“

Objavio mc | ožu. 19, 2024 | vijesti |

 

Pozivamo Vas na projekciju filma „Mali princ“ u četvrtak 21. ožujka u 10:30 u veliku dvoranu Spomen doma.

Mali princ je najpoznatija novela francuskog pilota Antoinea de Sainta- Exupéryja. Napisana je 1943., a sam je autor izradio ilustracije u knjizi. Mladi se s ovim klasikom većinom susreću kroz školsku lektiru, a možda su imali prilike pogledati i istoimeni film.

Kao što je knjiga prevedena na brojne jezike, doživjela više izdanja, izveden je istoimeni mjuzikl, ima više ekranizacija… U sklopu projekta FKK FilmKnjigaKazalište odlučili smo pogledati animirani film iz 2015. godine čiju režiju potpisuje Mark Osborne. U središtu ove bajkovite priče za djecu, ali i za odrasle, je Djevojčica čiji je raspored pomno isplaniran. Sve s ciljem postizanja budućeg uspjeha. No tu je susjed Avijatičar koji joj otkriva svijet u kojem je sve moguće te tako započinje čarobno putovanje…

Projekcija je besplatna i, iako prvenstveno namijenjena srednjoškolcima, otvorena je za svu zainteresiranu javnost. Održava se u sklopu projekta FKK-FilmKnjigaKazalište čiji je nositelj Gradska knjižnica Pazin, ali u njemu ravnopravno sudjeluju i partneri su Pazinski kolegij – Klasična gimnazija, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Centar za mlade Alarm Pazin i Pučko otvoreno učilište u Pazinu. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija i Istarske županije.

©Gradska knjižnica Pazin

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.