Sunčasta u Centru Istre

Objavio mc | kol. 16, 2023 | vijesti |

25. kolovoza u 18,00 sati Gradska knjižnica Pazin poziva vas na druženje sa Tatom Slikovnicom i Tetom NeMirnom.
Priče volimo slušati na raznim mjestima pa vas ovoga puta čekamo na predivnoj lokaciju Centra Istre u Troštima.

TEKST: Zoran Vakula
REŽIJA, DRAMATIZACIJA: Igor Baksa
IGRAJU: Igor Baksa, Mirna Ostrošić / Tena Pataky
GLAZBA: Igor Baksa
TRAJANJE: 35 minuta
UZRAST: 3 – 9 godina

Program je ostvaren u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir, te uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Tati Slikovnici se u ovoj priči pridružuje jedna od njegovih prijateljica Teta NeMirna ili Tena Tena! Zajedno glume, sviraju i izvode osunčanu slikovnicu “Sunčasta” koju je napisao legendarni meteorolog Zoran Vakula, a ilustrirao isto tako glasoviti Nik Titanik!

Sunčica se jednog dana probudila, otvorila prozor i rekla: “Dobro jutro, Sunce!”
Ali sunca nije bilo.

Što se događa sa suncem kad ga nema, je li sunce uvijek dobro ili može postati opasno, te mnoga druga pitanja vezana uz “najsjajniju zvijezdu” tema su ove superzabavne predstave.

Ova ljetna hit-predstava Tate Slikovnice odigrana je dvadesetak puta diljem Hrvatske, a djeca u njoj sudjeluju na mnoge načine: raspravljajući s Tatom Slikovnicom, pjevajući, plesajući i smijući se s Tetom NeMirnom / Tetom Tenom.

Osim dok ona zaspi pod predstavom. Onda ju treba probuditi i propisno razbuditi, u čemu je (opet) poželjno sudjelovanje cijele publike!

Gradska knjižnica Pazin veseli se nastavku suradnje sa Tatom Slikovnicom a veselimo se i svima vama koji ćete nam se pridružiti 25. kolovoza.

©Gradska knjižnica Pazin

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.