Veljača u pazinskoj knjižnici

Objavio mc | velj. 7, 2024 | vijesti |

S početkom nove 2024. godine u Gradskoj knjižnici Pazin lagano se započinje s provedbom programa i aktivnosti. Iako početak godine donosi obvezu izvještavanja, programi se polagano održavaju, planiraju, dogovaraju kako bi uskoro uhvatili puni zalet i krenuli s provedbom planiranih projekata.

Predzadnji dan siječnja Iva Ciceran je ispred pazinske knjižnice i Hrvatskog čitateljskog društva ogranak Pazin održala stručno predavanje o važnosti čitanja od najranije dobi te predstavila prvu hrvatsku kampanju za poticanje čitanja od najranije dobi. Kampanja Čitaj mi provodi se od 2013. godine i pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas, a više se može saznati na poveznici https://www.citajmi.info/naslovna/. Predavanje je održano na poziv i inicijativu odgajateljica odgojne skupine Zečići iz područnog vrtića u Svetom Petru u Šumi i bilo je namijenjeno roditeljima.

Dok veljaču većina doživljava mjesecom zaljubljenih, pazinska knjižnica aktivnostima potiče ljubav prema čitanju. Na poziv za obilježavanje Svjetskog dana čitanja na glas, koji se obilježava 7. veljače, odazvali su se neki od naših suradnika, korisnika i prijatelja. Snimke čitanja mogu se pogledati na YouTube kanalu knjižnice https://www.youtube.com/@gradskaknjiznicapazin1988 i na Facebook stranici. Zahvaljujemo učenicima, učiteljima i autoricama na odazivu i uključivanju u program.

No znate nas, to nije sve. Od 2014. godine zajedno s građanima slavimo Međunarodni dan darivanja knjiga. Zato nas potražite 14. veljače  na glavnom gradskom trgu od 10 do 11 sati jer smo za vas pripremili knjige na poklon. Već tradicionalno u akciji sudjeluju volonteri iz Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije i Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin te Centar za mlade Alarm Pazin.

Veljača je bila darežljiva i dodala još jedan, prijestupni dan. Nazvali smo ga „prekršajni dan“ kada će se zainteresiranima darovati knjige otpisane tijekom 2023. godine. Akcija će se održati u prostorima Spomen doma u Pazinu u radno vrijeme knjižnice.

©Gradska knjižnica Pazin

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.