Med za doručak

Objavio mc | velj. 19, 2013 | vijesti |

med_za_dorucakPredstavljanje slikovnice naslova Med za doručak autorice Bojane Božović i ilustratorice Branke Hollinghsworth Nara održano je u holu Spomen doma u utorak 19. veljače 2013 godine. Kroz priču o pčeli čitatelji mogu saznati kako se pravi med, informacije o životu pčela, ulogama pčela u košnici (pčele radilice, trutovi, matica…), pčelaru i još pokoju zanimljivost. Priča je pisana u stihovima, a bogatstvo boja u ilustracijama daje joj dodatnu draž. “Mali” čitatelji, oni koji još ne znaju slova, priču o pčeli mogu isčitati kroz ilustracije, a zasigurno će u njima uživati svi koji budu slikovnicu uzeli u ruke.

Na predstavljanju su bila djeca iz Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin, odgojne skupine Hihotići s tetama Patricijom i Ivom i Prstići s tetama Vesnom i Kristinom te 3.b razred s učiteljicom Livijom Žufić. O slikovnici su govorili Ranko Anđelini, predsjednik Udruge pčelara Lipa i Iva Ciceran, ravnateljica Gradske knjižnice Pazin. Sva djeca pokazala su zavidno znanje o pčelama i pčelinjim proizvodima, a otkrila su nam i da vole jesti med.

Slikovnca je objavljena u veljači 2013. godine zajedničkim snagama Udruge pčelara Lipa Pazin (www.lipa-pazin.hr) i Gradske knjižnice Pazin. Njena promocija svojevrsni je uvod u Dane meda koji se osmi puta održavaju u Pazinu u Spomen domu 22. i 23. veljače 2013. godine.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

piši

©Gradska knjižnica Pazin

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.