Pokojni u Gradskoj knjižnici Pazin

Objavio mc | ožu. 18, 2013 | vijesti |

U srijedu 27. ožujka u 19:30 sati u Gradskoj knjižnici Pazin gostuju Pokojni!
Tko su oni, što su i zašto se zovu Pokojni?

Neformalna riječka književna skupina “Pokojni”

Motivi okupljanja:
– Formiranje književne scene čiji će doseg premašiti geografske granice grada Rijeke
– Pomaganje kolegicama i kolegama u njihovoj književnoj afirmaciji
– Promoviratnje naše književne produkcije

Primarni cilj skupine Pokojni je zajedničkim djelovanjem i međusobnim podupiranjem u radu i stvaranju, afirmirati sebe i svoje kolegice i kolege u svijetu kao pisce i spisateljice čiji je rad vrijedan pažnje.

Jedan od nusprodukata te afirmacije je stvaranje nove riječke književne scene i predstavljanje grada Rijeke kao urbanog kulturnog središta s jakom i kvalitetnom književnom scenom u iznicanju. Drugi je pružanje primjera dobre prakse i otvaranje kulturnog prostora novim generacijama koje dolaze.

Pokojni je naziv koji nas podsjeća da je svaki dan kad se probudimo moguće i posljednji dan našega života. Podsjetnik da vremena nemamo, da ne znamo koliko ćemo još živjeti i da je svaki trenutak u našim životima dragocjen. Pokojni su umrli za ideje “ima vremena”, “danas me nije volja”, “ne znam” i “vidjet ćemo”. Pokojni ne čekaju inspiraciju, ne čekaju da se nešto dogodi, ne čekaju da svijet dođe k njima i pita ih što imaju za reći. Ne čekaju da netko odradi njihov posao za njih. Pokojni znaju da ne znaju koliko imaju vremena i da je svaki trenutak proveden u ne stvaranju novih djela, ne promoviranju svog rada i rada svojih kolegica i kolega te ne pružanju podrške svojim kolegicama i kolegama u stvaranju i promoviranju njihovih djela izgubljen trenutak – korak dalje od življenja smislenog i svrhovitog života.

Zoran Žmirić

pokojni2

piši

©Gradska knjižnica Pazin
Izradio: Intuo